fbpx

ЗАГАДКИТЕ НА ПЕРУ В КОМБИНАЦИЯ С ЧИЛИ – по пътя на виното и инките

0 (0 Reviews)
Мачу Пикчу, Peru
От: 9499.00лв
0
(0 отзиви)
Запитване
Продължителност

15 дни

Вид на екскурзията

Специфична екскурзия

Размер на групата

70 човека

Езици

Български

За тази екскурзия

Анулации:
 • при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; 
 • между 89-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит; 
 • при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
Необходими документи:
 • международен паспорт с минимум валидност 6 месеца след датата на връщане. Българските туристи могат да пребивават в Перу и Чили до 90 дни без виза.
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
Условия и забележки:
 • При резервация се внася депозит в размер на 3000 лв. на човек, а доплащането е до 45 дни преди отпътуване 
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 45 дни преди заминаване.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други, които са идентични по качество и категория.
 • Авиокомпаниите си запазват правото на промяна на часовете на полетите. Евентуална промяна в часовете на полетите не може да бъде повод за отказ от пътуване.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.82 лв. и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5%, агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Перу.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма,

Акценти

 • Дата 07.10.2024 - 21.10.2024
 • Полет от София
 • На човек в двойна стая - 9499лева
 • Единична стая- 10 499 Лева

Включени/изключени

 • Международни полети София – Мадрид – Лима и Сантяго – Мадрид – София на авиокомпания Bulgaria air/Iberia с включен ръчен багаж и чекиран от 23 кг.;
 • Международни полети Лима – Сантяго на авиокомпания LATAM
 • Вътрешни полети Лима – Куско / Пуно – Лима;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 10 нощувки в Перу според програмата по маршрута в посочените хотели или подобни със закуски;
 • 3 нощувки със закуски в Чили според програмата по маршрута в посочените хотели или подобни със закуски;
 • Всички описание екскурзии и посещения по програмата;
 • Полет над линиите в Наска;
 • 5 обяда по програмата;
 • 1 вечеря в Агуас Калиентес;
 • Дегустация на вино в Чили;
 • Всички входни такси по програмата;
 • Местни екскурзоводи през цялото време в Перу и Чили на английски език;
 • Представител на туроператора, който съпровожда групата от България и се грижи за организацията на пътуването и помага с превода.
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 15 000 евро в ЗД ДЖЕНЕРАЛИ.
 • Забележка: Цената е валидна за група от мин. 15 туриста
 • Доплащане при група от 11-14 човека - 490 лв на човек
 • Напитки и хранения извън посочените по програмата;
 • Лични разходи на място;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“ по желание на клиента: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Алианц или Евроинс, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Маршрут

07 Октомври София – Мадрид – Лима
Излитане от София с полет на Иберия в 07:00. Кацане в Мадрид в 09:30. Заминаване от Мадрид в 13:20, пристигане в Лима в 18:20.
Трансфер и настаняване в хотел Jose Antonio Lima 4* или подобен.

08 Октомври – Целодневна обиколка на Лима /закуска/
Закуска. Денят ни започва с разглеждане на перуанската столица – Лима, разположена в подножието на Андите. Градът е културен и икономически център на Перу. Основан от испанския конквистадор Франциско Писаро през 1535 г. като „Град на кралете”. В Лима се намира най-старото висше училище в Америка. Ще започнем с модерния квартал Мирафлорес и 25 метровата пирамида Huaca Pucllana, датираща от 200-800 г. от новата ера. Следва пешеходна и туристическа обиколка на колониална Лима, обект на световното наследство на ЮНЕСКО – главният площад (мястото, където през 1535 г. е основан градът на царете, а през 1821 г. е обявена независимостта на Перу с името на Лима) със сградите на Президентския дворец и Общината, Архиепископския дворец, манастира „Сан Франциско” с катакомбите, които напомнят за колониалното минало на страната. Ще отделим време за обяд и след това ще се разходим до Катедралата на Лима - красива колониална сграда и важна част от идентичността на града. След това ще посетим Casa Aliaga - колониално имение, предоставено през 1535 г. от главния конкистадор Франсиско Писаро на един от неговите капитани Джеронимо де Алиага. Това е единствената къща от онова време, която все още принадлежи на същото семейство толкова векове. Накрая ще се насочим към музея на Златото. Експонатите включват изящен текстил, керамика и злато от различни пред испански култури, в допълнение към колекция от оръжия, състояща се от двадесет хиляди предмета от различни епохи и части на света. Връщане в хотела и нощувка.

09 Октомври – Лима – Куско /закуска/
Закуска и трансфер до летището за полет до Куско. Посрещане и обиколка на Куско - древната столица на империята на инките, разположена в планините Андите. Куско е известен като императорския град и е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от архитектурните шедьоври на инките. Ще се отправим към централния площад Plaza de Armas, за да посетим Катедралата – най-значимият храм в града и Храмовия комплекс Кориканча, ще разгледаме една от най-интересните древни крепости Саксайуаман. Тя е построена от огромни камъни, издялани и подредени като пъзел, а някои от тях тежат по 300 – 400 тона и са били пренесени от разстояние над 30 километра. Повдигнати са и подредени един върху друг с изключителна прецизност и точност - поредната загадка? Крепостта е била изградена върху огромно, изкуствено изравнено плато и има зигзагообразна форма, което навежда на мисълта, че Саксайуаман е използвана не само като защитна крепост, но е била и храм, посветен на култа към Слънцето. След това ще излезем извън града, за да посетим и другите шедьоври на инкската архитектура – термалните бани на Инките в царемониалния център Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай.
Нощувка в хотел Costa del Sol Ramada 4* или подобен.

10 Октомври – Куско – Свещената Долина – Агуас Калиентес /закуска, обяд, вечеря/
Закуска. Ще тръгнем от хотела в 07:00 ч. към Свещената долина. Първата ни спирка е Писак, в който ще посетим цветния традиционен пазар, където могат да се видят и купят множество местни занаятчийски произведения и други. Ще прекараме около 30 минути тук и след това ще се отправим към руините на Писак, които се намират на върха на хълм на входа на долината. От този археологически обект ще се насладим на красивите гледки към долината, след което ще започне обиколката на руините. Ще преминем през различни постройки, които някога са служили като домове, складове и храмове, и ще видим олтари на инките, дърворезби, тунели, пещери и известния камък на слънчето Интиуатана, използван от жреците за астрономически наблюдения. След ообиколката на Писак ще се отправим към Урубамба, където ще спрем за около 45 минути за включен обяд на бюфет, а след още 30 минути ще стигнем до прекрасния град на инките и археологически обект Ollantaytambo. Олантайтамбо е кралското имение на императора на инките Пачакути, който завладява региона и построява града и церемониалния център. Ще прекараме около час в разглеждане на тези великолепни руини, ще посетим удивителния храм на Слънцето и ще видим масивни скални блокове, които са били перфектно издялани и полирани от майстори каменоделци на инките. Ollantaytambo също е чудесен пример за селскостопанско строителство и хидроинженерство на инките, със сложна поредица от каменни водни фонтани, канали и селскостопански тераси на различна надморска височина, за да създадат различни микроклимати за експериментиране на културите. След това ни предстои 2-часово пътуване с влак, който щ ни отведе до града с горещи извори Агуас, където ще пренощуваме. Вечеря и нощувка в хотел Hatun Inti Boutique 4* или подобен.

11 Октомври. Мачу Пикчу – Куско /закуска и обяд/
За да оценим най-добре Мачу Пикчу, ще се събудим рано сутринта, за да можем да стигнем до цитаделата навреме. Първо ще имаме време за закуска, а след това ще тръгнем от хотела около 5:40 сутринта. Ще отидем пеша до отправната точка на автобуса за краткото, но зигзагообразно изкачване нагоре по пътя за Мачу Пикчу. След това ще преминем през портите към археологическия обект Мачу Пикчу. Тук ще започнем нашата пешеходна обиколка , която ще продължи около два часа и ще ни отведе до всички най-известни и най-зрелищни части на обширния археологически комплекс. Те включват Къщата на пазителя, Интихуатана, Храмът на слънцето, Свещения площад и други ключови места. И докато се разхождаме наоколо, ще имаме невероятни гледки през селскостопанските тераси на Мачу Пикчу към околните планини и дълбоки клисури. След орагнизираната обиколката ще имаме време да се разходим до някои по-малко посещавани части на Мачу Пикчу като моста на инките, след което ще вземем автобуса обратно до Агуас Калиентес, където ще обядваме преди да се качим на влака обратно за Олантайтамбо и Куско. Свободна вечер в Куско, където можете да си спомните за невероятната обиколка на една от най-известните и най-впечатляващи атракции по света. Нощувка в хотел Costa del Sol Ramada 4* или подобен.

12 Октомври. Kуско – Андахуелас – Раки – Сикуани /закуска
Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка и обяд в Куско.
13.30 Отпътуване от Куско.
Нашата първа спирка ще бъде градчето Андаихуайлилас, където ще разгледаме бароковата църква Сан Педро, известна с невероятните си фрески, от където идва и прякора й – Сикстинската капела на Америка. В това градче е открит и известният удължен череп от Перу, за който се смята че е на извънземно същество.
Ще продължим към руините на Ракчи намиращи се на около 110 км. от Куско и на 3480 м. надморска височина. Селището Ракчи е популярно с Храма на божеството Виракоча (Wiracocha - едно от основните божества, почитани от инките, поставящо начало на всичко в света). Правоъгълната конструкция на този храм е със сламени покриви на 20 метра над земята; те се смятат за най-високите в Империята на инките.
Нощувка в Сикуани в хотел Wilkamayu Hotel 3* или подобен.

13 Октомври. Сикуани – Планината на дъгата Палкойо – Пуно /закуска и обяд/
След закуска ще се отправим към Palcoyo Rainbow Mountains, очарователна алтернатива на по-известната Rainbow Mountain. Предлагайки по-спокойно изживяване, планината Палкойо обещава спиращи дъха гледки към три различни върха с цветовете на дъгата, заедно с величествения ледник Ausangate, всички в рамките на само 30 минути пеша (в едната посока). Това е идеална алтернатива на по-известната планина Виникунка, където преходът е около 4 часа. Продължавайки нашето приключение, се впускаме в Чекакупе, за да станем свидетели на трите му моста, включително вдъхващия страхопочитание мост на инките, изживяване, което не бива да се пропуска. След като обядваме, ще се отправим към Пуно, като времето за пристигане ще бъде около 19:00 часа. Ще направим спирка в най-високата точка от маршрута - проходът Ла Рая /4338 м. надм. височина./. Той маркира границата между регионите Куско и Пуно и от него се открива красива гледка към ледника Чимбоя.
Пристигане в Пуно вечерта. Настаняване в хотел Jose Antonio Puno 4* или подобен.

14 Октомври. Пуно – езерото Титикака /закуска и обяд/
Закуска. Започваме един незабравим ден на езерото Титикака, плаващия остров Урос и остров Такиле. Със своите 8 562 км2 езерото Титикака е най-голямото езеро в Южна Америка, но и най-високото плавателно езеро в света с надморска височина от 3812 м. Името Титикака е деформация на Титияя, което означава каменна пума, заради форма си.
След закуска се отправяме към пристанището на Пуно, където ще ни чака лодка, за да ни отведе до красивите плаващи острови Урос, разположени на около 4 км. от бреговете на Пуно или на 20 мин. път с моторна лодка. Уросите са коренно население на Перу, което живее на поредица от създадени от човека острови, направени изцяло от плаващите тръстики тотора, които растат изобилно в плитчините на езерото. Островите са съставени от слоеве изтъкана тотора, които редовно се допълват отгоре, докато гният отдолу. Именно тези острови стават прототип на норвежкия мореплавател Тур Хейердал да създаде знаменития сал Кон Тики.
След като посетим този завладяващ остров, нашата разходка ще продължи до остров Такиле, малка част от рая, която някога е принадлежала на Империята на инките. Тук навсякъде ясно се виждат следи от миналото, сякаш животът е непроменен от поколения наред. Такиле, със само 1500 жители, е остров с голяма културна стойност благодарение на запазването на традициите на предците му, особено на производството на текстил. Островът е населен с общност, наречена такиленьос, друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи.
Обяд в местен ресторант (включен в цената). Връщане в Пуно. Нощувка.

15 Октомври. Пуно – Лима – Ика /закуска/
Ранна закуска. Ранно отпътуване с автобус от Пуно за летището в град Хулиака. Вътрешен полет от Хулиака до Лима в 08:45 (продължителност на полета 1 ч. 50 мин.). Пристигане на летище в Лима в 10:20.
Трансфер в посока Наска, където по път ще разгледаме магическата лагуна Huacachina, понякога наричана „Оазисът на Америка“. Това красиво село е заобиколено от грандиозен пейзаж от дюни, с блестяща лагуна, разположена на това иначе пустинно място. Зеленикавата вода идва от подземен извор, създавайки истински оазис. Освен че е спокойно място за отсядане, Уакачина е известен и с две вдигащи адреналина дейности: каране на пясъчен борд и каране на бъги по дюни, като и двете са много забавни! На място ще се насладим на разходка по известните дюни на Huacachina. Продължаваме към Ика.
Настаняване в хотел Hotel Las Dunas Ica 4* или подобен. Нощувка.

16 Октомври. Ика – Наска – Лима /закуска/
Закуска. Целодневно посещение на Наска, където ще научим повече за линиите, произхода на които нито един учен или археолог не е обяснил.
Платото Наска се намира на около 400 м. южно от Лима, в близост до едноименния град. Линиите Наска са обявени през 1994 г. за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, но остават с неизяснен произход и до днес. Съзадени през периода на цивилизацията на Наска между 500 г. пр. н.е. и 500 г., линиите са сложни и представляват различни фигури – около 70 от тях изобразяват животни и птици, други – дървета и цветя. Смята се, че предназначението им е било религиозно, но теориите за това са многобройни и противоречиви. Най-големите фигури достигат до 370 м. в дължина, а цялата територия, на която са направени те достига до 450 кв.км. Специфичният за района на платото климат – целогодишно сух и безветрен, обуславя и запазването на линиите през вековете.
Полет над линиите на Наска (включен в цената). Отпътуване към Лима и посещение на най-старата винарна в Южна Америка El Tambo de Tacama.
Късно вечерта връщане в хотела в Лима и нощувка в хотел Jose Antonio Lima 4* или подобен.

17 Октомври. Полет Лима – Сантяго, Чили /закуска/
Закуска. Трансфер до летището за полет до Сантяго в 11.55, който пристига в 17.35.
Посрещане на летище Сантяго и трансфер до хотела.
Настаняване в хотел NH CIUDAD DE SANTIAGO 4* или подобен.

18 Октомври. Обиколка на Сантяго. /закуска/
Закуска в хотела. Предстои обиколка на град Сантяго с посещение на основните му забележителности . Ще започнем обиколката с кабинков лифт, който ще ни качи до върха на хълма Сан Кристобал. Оттук се разкрива панорамна гледка към целия град, където нашият екскурзовод ще опише географията на района и ще посочи местата, които ще посетим по време на обиколката. Ще се спуснем по хълма с фуникуляр на открито, който ще ни отведе директно до колоритния квартал Bellavista с улици, облицовани с оживени кафенета. Оттам ще се разходим през площад Italia и красивия Forestal Park, за да стигнем до Lastarria Neighborhood с много малки магазини и кафенета. Продължаваме към историческия център на града, Музея на изящните изкуства, Централния пазар и Плаза де Армас - главния площад на града. На площада ще видим Катедралата, Общината на Сантяго, историческата сграда на Чилийската поща и Паметника на коренното население. След това ще минем покрай бившата сграда на Националния конгрес и Върховния съд и ще продължим към двореца Ла Монеда (La Casa de Gobierno). След това ще минем покрай най-старата църква в Чили, църквата Сан Франциско, и ще посетим пазар за занаяти, за да си купим сувенири. След посещението в сърцето на град Сантяго, ще се върнем във хотела.

19 Октомври. Сантяго де Чили – Валпарайсо – Виня дел Мар – Сантяго с дегустация на чилийски вина /закуска/
Закуска в хотела. Днес тръгваме за приятна разходка до два емблематични крайбрежни града, които се намират на около час и половина от Сантяго. Пристигане в живописния град Валпарайсо. Този град, основан през 16 век, силно контрастира с предишната модерна визия на Сантяго. Пристанищете на града, обявено от ЮНЕСКО за обект на световното наследство, предлага уникална архитектура. Градът е разположен до няколко хълма, до които се стига по дълги тесни улици, свързани със стълбища и различни асансьори, построени между края на 19 век и началото на 20 век. Сред тях са разположени домове, които са боядисани в различни цветове и образуват неустоим пейзаж за любителите на фотографията. Ще посетим къщата музей на Пабло Неруда, Ла Себастиана.
По-късно заминаваме за Виня дел Мар, така нареченият „Град градина“, който благодарение на красивите си плажове, паркове и флорални орнаменти, като известния от „цветен часовник“, е една от най-представителните туристически атракции в централната част на страната. Тук по много интересен начин се смесват спокойствието на морския пейзаж и модерната инфраструктура на града.
На път обратно към Сантяго ще преминем през долината Казабланка, район известен със своите лозя, където ще посетим традиционна винарна в района с включена дегустация. Връщане в Сантяго и нощувка.

20 Октомври. Сантяго - Мадрид /закуска/
Закуска в хотела. Трансфер до летището, за полет на Иберия в 12.00.

21 Октомври
Пристигане в Мадрид в 05:40. Полет от Мадрид в 10:20 и пристигане в София в 14:10.

Продължителност

15 дни

Езици

Български

Местоположение на екскурзията

Мачу Пикчу, Peru

Отзиви

0/5
Не е оценен
(0 Reviews)
Отличен
0
Много добър
0
Средно
0
Беден
0
Ужасно
0
0 reviews on this Tour - Показване на 1 към 0

Напишете отзив

От: 9499.00лв
0 (0 Reviews)

Собственик

Elizabeth_erd2024

Член от 2024

Информация за контакт

Имейл

betty-98@abv.bg

Уебсайт

www.erdtravel.bg

Телефон

0877663550

Проучване на други възможности