fbpx

Индия – Златният триъгълник 2024/2025

0 (0 Reviews)
Тадж Махал, Dharmapuri, Forest Colony, Tajganj, Agra, Uttar Pradesh, India
От: 2733.00лв
0
(0 отзиви)
Запитване
Продължителност

7 дни

Вид на екскурзията

Специфична екскурзия

Размер на групата

70 човека

Езици

Български

За тази екскурзия

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 01.11.2023 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия към настоящия момент.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма
 
Условия за записване:
  • При записване се внася депозит в размер на 1000 лева на човек, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.

 

  • Офертата важи при минимум 14 туристи. 

 

  • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.

 

  • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

 

  • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други 5*, идентични по качество;

 

  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 

Необходими документи:
  • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане; 1 актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600×600 pixels); За издаване на електронното одобрение за туристическа виза за Индия е необходимо да се предоставят сканирани цветни копия на паспорта и снимката и попълнен формуляр, който се предоставя от туроператора най-късно един месец преди датата на отпътуване, Изисквания за сканираните документи: сканирано цветно копие на паспорта в PDF format (размер минимум 10 KB, максимум 300 KB) и 1 сканирана актуална цветна снимка паспортен формат в JPEG (размер минимум 10 KB, максимум 1 MB)

 

  За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Акценти

 • Полет от София
 • Дати: 27.11.2024 - 1425 евро
 • 01.02. 2025 - 1397 евро

Включени/изключени

 • самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с Турски авиолинии със салонен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 20 кг;
 • посрещане и трансфери летище – хотел – летище;
 • 5 нощувки със закуски и вечери;
 • всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
 • езда на слонове (еднопосочно) или изкачване с джипове до върха на крепостта Амбър в Джайпур;
 • входни такси за всички туристически обекти, които се посещават по програма;
 • водач от България по време на пътуването, който съдейства за организацията и помага за превода на български език;
 • медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с изискуемото покритие на посещаваната държава за периода на пътуване. Застрахователното покритие обезпечава и разходи при евентуално заболяване от COVID 19.
 • индийска туристическа виза – 40 щатски долара и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels). Заплаща се и получава по електронен път, предварително от България, като се полага на летището в Делхи и се снемат биометрични данни.
 • бакшиши за екскурзовод и шофьори /задължителен минимален бакшиш /– 35 EUR на човек за цялата програма, които се заплащат на място.
 • бакшиши за портиери, шофьори на рикши и джипове, и друг обслужващ групата местен персонал – ориентировъчен бакшиш около 200 индийски рупии на получена услуга (около 2 евро) - заплащат се на място от всеки турист при използване на съответните услуги;
 • допълнителни мероприятия:
 • Посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл Mohabbat в стил „Боливуд”, Агра – 36 евро (допълнително заплащане и заявяване на място в Индия)
 • разходи от личен характер;
 • храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“, която се сключва по желание на клиента. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

Маршрут

СОФИЯ – ИСТАНБУЛ
Среща в 14:00 ч. на летище София с водача на групата. Полет в 15:55 ч. за Истанбул с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 18:25. Кратък престой на летището. Свързващ полет за Делхи в 20:50 ч.

ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ закуска и вечеря закуска и вечеря
екскурзия до индияПристигане в Делхи в 05:15 ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до близък хотел за закуска и освежаване.
Сутрешна туристическа обиколка (включена в цената) на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort) – масивен форт, паметник на ЮНЕСКО - наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците. Преминаване покрай Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града.
Посещение на Мемориала на Махатма Ганди - Raj Ghat .
Обиколката продължава с посещение и разглеждане на Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най-високото минаре в света 73 м, архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят.
Преминаване покрай Вратата на Индия (1931г., India Gate) - мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) на Резиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интересна смесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.
Посещение на Gurudwara Bangla Sahib - една от най-известните сикхски гурдвара или сикхски дом за поклонение в Делхи, и известен с връзката си с осмия сикхски гуру, Гуру Хар Кришан, както и с езерото в неговия комплекс, известен като "Саровар". За първи път е построен като малко светилище от сикхския генерал Сардар Бхагел Сингх през 1783 г., който ръководи изграждането на девет сикхски светилища в Делхи.
Вечеря и нощувка в Делхи - Vivanta By Taj Dwarka 5*, Radisson Blu Dwarka - 5* или ITC Welcome Dwarka - 5*.

ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР закуска и вечеря
Закуска в хотела.
Отпътуване за Джайпур. Пристигане и настаняване в хотела.
Вечерта посещение на Бирла Мандир /Birla Mandir/, познат също като Лакшми Нараян и възможност за наблюдение церемонията “Aarti” – хиндуистки ритуал на поклонение, при което, факли, напоени с пречистено масло „Гхи” или камфор се поднасят горящи на Боговете. Храмът Бирла Мандир е разположен в подножието на крепоста Moti Dungri, на около 6 км от центъра от Джайпур. Въпреки че, не e много стар, този храм е известен със своята великолепна архитектура и нежна красота. Посветен на индуския Бог Вишну и съпругата му богинята Лакшми. В този храм има по-малки храмове на различни други богове и богини от Хинду религията.
Вечеря и нощувка в хотел Ramada Jaipur, Sarovar Park Premier или Lemon Tree Premier .

ДЖАЙПУР закуска и вечеря
Закуска.
Екскурзия (включена в цената) до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт (Amber Fort), чието изграждане е започнало през 17 век, стара столица на Раджпут, преди да бъде построен Джайпур.
Езда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични и срещу малка такса, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясък, с архитектура, повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи, от които са Шиш Махал - огледалния дворец и Джай Мандир - залата на победата.
По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Двореца на Вeтровете (Hawa Mahal) построен от Махараджа Савай Пратап Сингх (Sawai Pratap Singh) през 1799 г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозорчета, украсени с малки решетки. Те са служили на дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шествията и различните занимания, както и живота на града.
Фото пауза пред храма JAL MAHAL – „Водният дворец“.
Следобед разглеждането на забележителностите на Джайпур започва с Градския дворец (City Palace). Красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Джай Синг (Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове и сгради. Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др.
В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар (ЮНЕСКО), построена от махараджа Джай Синг в периода 1724 – 1735 г. Махараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. Разходката продължава с разглеждане на обсерваторията. Въпреки че, прилича на странна колекция от скулптури от камък и мрамор, всяка конструкция има строго определено предназначение. Обсерваторията разполага със 17 големи инструмента, повечето от тях все още работещи.
По време на разходката си из Джайпур ще опитате и от емоцията да се возите и на традиционните рикши. Вечеря и нощувка в Джайпур -Ramada Jaipur, Sarovar Park Premier или Lemon Tree Premier.

ДЖАЙПУР - АГРА закуска и вечеря закуска и вечеря
екскурзия до индияЗакуска в хотела и отпътуване към Агра - град, разположен на свещената за индусите река Ямуна. Историята на града е тясно свързана с основателя на династията на Моголите-Бабур,който го прави своя първа столица.
По пътя посещение на останките от Абханери- малко селце, известно с кладенеца Чанд Баори, построен пред храма на местната богиня на Харшат Мата. Дълбочината на този шедьовър е толкова голяма, че може да се сравни с височината на 13-етажна сграда. Чанд Баори се счита за най-дълбокия и красив стъпаловиден кладенец от всичко, което съществува в Индия. Легенда е, че богинята Харшат Мата облива цялото село със сияние, така че то е наречено Абха Нагри, което вероятно е погрешно произнесено като Абханери.
Пристигане в Агра и настаняване в хотела.
Посещение на Агра Форт (включено в цената) - Крепостта Агра, позната като червената крепост, е обявена също за паметник на ЮНЕСКО. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Намира се на 2,5 км северозападно от Тадж Махал и открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна. Крепостните стени от червен пясъчник, ревниво пазят и красиво разказват историята на Моголската империя.
*Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл Mohabbat в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения (90 минути от 18:00 до 19:30) – срещу допълнително заплащане и заявяване на място (билети от 36 евро).
Вечеря и нощувка в Агра – Ramada Agra 5*, Clarks Shiraz 5* или Grand Mercure

АГРА- ДЕЛХИ закуска и вечеря
Рано сутринта посещение на Тадж Махал (включено в цената) - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света. Закуска в хотела и отпътуване от Агра за Делхи.
Вечеря и нощувка в хотела -Vivanta By Taj Dwarka 5* Radisson Blu Dwarka - 5* или ITC Welcome Dwarka - 5*.

ДЕЛХИ - ИСТАНБУЛ - СОФИЯ закуска(сух пакет)
Закуска сух пакет и трансфер до международното летище за полет в 06:55 ч. Кацане на летище Истанбул в 11:30.
Полет за България в 14:55 ч. Кацане на летище София в 15:10 часа.

Продължителност

7 дни

Езици

Български

Местоположение на екскурзията

Тадж Махал, Dharmapuri, Forest Colony, Tajganj, Agra, Uttar Pradesh, India

Отзиви

0/5
Не е оценен
(0 Reviews)
Отличен
0
Много добър
0
Средно
0
Беден
0
Ужасно
0
0 reviews on this Tour - Показване на 1 към 0

Напишете отзив

От: 2733.00лв
0 (0 Reviews)

Собственик

Elizabeth_erd2024

Член от 2024

Информация за контакт

Имейл

office@erdtravel.bg

Уебсайт

www.erdtravel.bg

Телефон

+359877663550

Проучване на други възможности