ВЕЛИКДЕН В СОЛУН – МЕТЕОРА

0 (0 Reviews)
Thessaloniki, Greece
От: 380.00лв
0
(0 отзиви)
Проверете
Продължителност

4 дни

Вид на екскурзията

Специфична екскурзия

Размер на групата

Неограничен

Езици

Български

За тази екскурзия

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва: 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

 • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
 • За автобусни програми по редовни цени:

– От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

– От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

– От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

 • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

– От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. на турист, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

– От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

– От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от основната цена на пътуването на турист.

– От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Акценти

 • Датa на отпътуване: 03.05.24

Включени/изключени

 • Транспорт с автобус 3*
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в района на Олимпийската ривиера
 • 3 вечери на меню, без напитки в съседна таверна на около 300 м. от хотела - 110 лв.
 • Обиколка на Солун
 • Еднодневна екскурзия до Метеора
 • Представител от агенцията
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 64 г. на ЗК Евроинс
 • Багаж до 25 кг, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса
 • Входни такси за посещаваните обекти – около 10 - 15 Евро (заплащат се на място)
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 84г. - 6.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 84 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора.
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 130 лв.
 • (задължително доплащане, ако бъде въведена)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания
 • Горивна такса, ако бъде начислена (задължително доплащане).
 • Такса престой в Гърция от 1.00 EUR до 4.00 EUR (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).
 • Допълнителни екскурзии:
 • - Екскурзия до Манастирът Св. Ефрем Сирин, Литохоро, манастирът "Св. Дионисий Олимпийски", Стария Св. Палентелеймон (09.30ч. – около 16.30ч.): Посещение на единственият в целия Православен свят манастир, посветен на Св. Ефрем Сириец (Сирин). В Месопотамия – страната между реките Тигър и Ефрат,където се е развила и процъфтяла първата цивилизация на Предна Азия, Християнството проникнало и се разпространило твърде рано. Особено големи заслуги за процъфтяването и разпространението на християнската култура имат двамата сирийски църковни писатели Св. Яков Афраат и Св. Ефрем Сириец (Сирин). Посещение на манастира Св. Дионисий Олимпийски – „духовното средище на Пиерия”. Свободно време за обяд и разходка в градчето Литохоро в подножието на планината Олимп . Връщане в курорта.Цена на възрастен - 15 евро; за дете до 10.99 г. – 8 евро (входните такси за манастирите се заплащат допълнително)

Маршрут

1 ден - София - Солун - Катерини Паралия - около 370 км.

Отпътуване от София в 6.30 ч. от ул. Оборище и пл. Ал. Невски, от Дупница – 7.20ч. от бензиностанция OMV, от Благоевград – 7.45ч. от спирката между гарата и автогара, от Сандански – 08.30ч. от заведение Happy Bar & Dinner. Пътуване по маршрут: София- Солун. Пристигане в Солун. Туристическа програма в града - Крайбрежният Булевард „Нике” с Бялата Кула, Паметниците на Филип и Александър Македонски, Църквата „Св.Димитър” - Солунският Чудотворец и Покровител на града. Свободно време. Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотел в К. Паралия в района на Олимпийската ривиера. Свободно време. Нощувка.

2 ден - Катерини - Паралия - Метеора - около 380 км

Закуска. Еднодневен тур до изключителния природен феномен МЕТЕОРА. Кратка спирка в работилница за изписване на Византийски икони и сувенири. Самостоятелно разглеждане на 2 от манастирите. Кратка спирка за късен обяд около гр. Каламбака. Пристигане в Катерини Паралия в късния след обяд. Свободно време. По желание срещу допълнително заплащане вечеря в таверна с програма и жива музика. Нощувка.

3 ден - Катерини Паралия

Закуска. Свободно време или пожелание (с/у допълнително заплащане) екскурзия до Манастирът Св. Ефрем Сирин, Литохоро, манастирът "Св. Дионисий Олимпийски", Стария Св. Палентелеймон (09.30ч. – около 16.30ч.):Посещение на единственият в целия Православен свят манастир, посветен на Св. Ефрем Сириец (Сирин). В Месопотамия – страната между реките Тигър и Ефрат,където се е развила и процъфтяла първата цивилизация на Предна Азия, Християнството проникнало и се разпространило твърде рано. Особено големи заслуги за процъфтяването и разпространението на християнската култура имат двамата сирийски църковни писатели Св. Яков Афраат и Св. Ефрем Сириец (Сирин). Посещение на манастира Св. Дионисий Олимпийски – „духовното средище на Пиерия”. Свободно време за обяд и разходка в градчето Литохоро в подножието на планината Олимп. Връщане в курорта. Вечеря. Нощувка.

Закуска. Свободно време. Около 11.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София на ул. Оборище и пл. Александър Невски вечерта.

Продължителност

4 дни

Езици

Български

Местоположение на екскурзията

Thessaloniki, Greece

Отзиви

0/5
Не е оценен
(0 Reviews)
Отличен
0
Много добър
0
Средно
0
Беден
0
Ужасно
0
0 reviews on this Tour - Показване на 1 към 0

Напишете отзив

От: 380.00лв
0 (0 Reviews)

Собственик

Elizabeth_erd2024

Член от 2024

Проучване на други възможности